El nostre símbol

El nostre símbolNuestro logotipoOur symbology

Tot va començar a la tardor del 1996. En aquell moment i per diverses circumstàncies, s’havia de realitzar un tríptic per difondre la Síndrome X Fràgil. Aquell tríptic va ser el començament de tot.  Ja es tenia el text i es va decidir buscar un logotip demanant ajuda a estudiants de disseny gràfic.

El punt de partida va ser el mateix que el d’altres països: es jugava amb la lletra X. Es van presentar diversos treballs. Alhora se li va demanar a la professional Joana Catot que treballés una proposta.  La Joana veia la X, però també un ser una mica viu, i és així com  sorgeixen diverses papallones en les seves propostes.

L’elecció va resultar molt difícil. Es va demanar a un nen amb la Síndrome X Fràgil que seleccionés una papallona amb el seu corresponent color. Va ser en aquell moment quan apareix per primera vegada la papallona que caracteritza a les  nostres Associacions.

Van col·laborar en el muntatge del tríptic l’ Elena Tremoleda (estudiant de la Joana), i en el text  Carmen Brun, Montse Milà, Albert Lahuerta, Raquel Fürgang, Inés Sánchez, José Luís García, Teresa León i Yoyes Lamarca.

Es pot destacar que la selecció va estar realitzada amb molta receptivitat per part de la professional ja que existeixen moltes connotacions entre la Síndrome i la papallona: la papallona és fràgil, aleteja, és hiperactiva, té moltes ganes de viure, té semblança amb la X, etc.

Un altre dia destacat en referència a la papallona, va ser quan l’octubre del 2001 el grup La Oreja de Van Gogh ens va dedicar la seva cançó “Mariposa”. Si voleu saber més coses d’aquest esdeveniment, feu clic aquí.

Més endavant el nostre logotip va ser adoptat per altres associacions germanes d’Espanya i de l’Amèrica Llatina.

Comentaris tancats.