07 mai

Festa per una societat inclusiva

Autor: Admin2 Categories: Activitats altres entitats
Festa per una societat inclusiva

FESTA PER UNA SOCIETAT INCLUSIVA

Dissabte, 8 de Maig

A les 17 hores

A la plaça de la Mercè

de Sant Pere de Ribes

Per què fem aquesta festa?

Perquè la inclusió social dels infants, joves i adults amb discapacitat encara està lluny d’haver-se assolit malgrat tots els avanços que hi ha hagut en els últims vint anys. Perquè encara és necessari explicar que

les persones amb discapacitat són,

abans que res,

persones,

ciutadans i ciutadanes amb drets i amb deures,

 

amb capacitats i no solament discapacitats,

 

subjectes que formen part de la societat no solament perquè hi són físicament, sinó perquè contribueixen a la seva articulació i desenvolupament.

Perquè és l’únic sector d’alumnes del qual encara es posa en dubte si han d’accedir o no a l’ensenyament ordinari, sobretot quan tenen limitacions educatives importants.

Perquè encara hi ha molta gent que pensa que, pel seu bé, és millor que vagin a  escoles especials, a esplais i centres d’esbarjo per nens, nenes i joves amb discapacitat.

Perquè encara és molt difícil l’accés al mercat laboral ordinari dels joves amb discapacitat.

La inclusió social dels infants,  joves i adults amb discapacitat és un benefici per a tothom

 

La nostra comarca és rica en experiències que han demostrat que la inclusió dels menors amb discapacitat, fins i tot amb plurideficiències i un grau d’afectació important, en les escoles, instituts, esplais i centres d’esbarjo ordinaris, aporta beneficis a tothom.

Enriqueix la personalitat dels nens, nenes i joves sense discapacitat i aporta estímuls més forts i un desenvolupament més integral a aquells que tenen una discapacitat.

El professorat i els monitors enriqueixen les seves habilitats.

Les famílies que tenen menors amb discapacitat tenen un espai i un status social normalitzat que evita l’aïllament. I les famílies dels nens i joves sense discapacitat aprenen a acceptar millor les pròpies limitacions i a descobrir i valorar les potencialitats de cada un dels seus membres.

La nostra comarca és rica també en iniciatives d’inserció laboral de persones amb discapacitat al mercat ordinari de treball, perquè no té cap sentit tenir una educació i un lleure inclusius si l’accés al mon del treball es fa de manera segregada a la resta de ciutadans i ciutadanes dels nostres territoris.

Per una societat per a tothom

Incloure és ajudar uns i altres a conviure, comunicar-se, intercanviar i compartir,  gaudir del grup (a més d’estar físicament junts).

És descobrir que juntament a les limitacions (físiques, psíquiques i/o sensorials) hi ha també capacitats que permeten fer i sentir coses que es poden gaudir i tenen un valor positiu pels altres.

Incloure és aprendre que tenir limitacions no impedeix tenir alegria, estimar i ser estimat, fer coses útils i boniques o senzillament sentir-se feliç o fer feliç un altre.

És també aprendre a acceptar millor les pròpies limitacions i a descobrir i valorar les potencialitats de cada persona.

És descobrir que quan la persona amb discapacitat està al lloc de treball adequat, el nivell de rendiment i la qualitat de l’execució de la feina són iguals que una altra persona treballadora

Respondre