IV congres internacional sindrome X fragil

Posted by: xcom Comments: 0

En commemoració del Dia Europeu de la Síndrome X Fràgil, els dies 10 i 11 d’octubre de 2015 se celebrará el IV Congrés Internacional Síndrome X Fràgil a l’auditori del Tecnocampus de Mataró. La síndrome del cromosoma X fràgil (SXF) és força desconeguda actualment, tot i que es considera la causa més freqüent de retard mental hereditari. A causa del desconeixement d’aquesta malaltia, hi ha molts pocs professionals del món educatiu que coneguin la síndrome i les seves característiques.

Aquesta jornada informativa pretén que els professionals i familiars tinguin els recursos suficients per saber com atendre les necessitats de les persones amb x fràgil.

 

Com a ponents internacionals confirmats, hi ha Randi Hagerman, pediatra del desenvolupament i la conducta i directora del M.I.N.D. Institute, Paul Hagerman, biòleg molecular, professor del departament de bioquímica i medicina molecular i investigador del M.I.N.D. Institute, Tracy M. Stackhouse, presidenta i cofundadora del Centre de Recursos de la SXF (FX Development) a Denver, Colorado, especialista en x fràgil i autisme i Sarah Scharfenaker (Mouse), vicepresidenta, directora financera i co-fundadora del centre FX del Desenvolupament.

També hi haurà taules rodones que comptaran amb la presència del psicòleg de l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil Eduardo Brignani i altres ponències com la que ens parlarà del Projecte Escola. Dades de l’experiència realitzada des de ACSXF a càrrec de les neuropsicòlogues Eugènia Rigau i Katy García.

El preu serà de 35€ per persona i inclourà l’entrada al congrés, traducció simultània, dinar, cafè i servei d’acompanyament per als fills i filles afectats/des assistents.

En les properes setmanes confirmarem la resta de participants a les jornades.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *