13 nov

Assistim a la jornada sobre el repte de l’assistència sexual

Autor: Anna Riera Categories: General, Notícies
Assistim a la jornada sobre el repte de l'assistència sexualAsistimos a la charla sobre el debate de la asistencia sexualSexual assistance and disability: a large debate

El divendres 10 de novembre, la Responsable del Programa d’Autodeterminació de l’ACSXF, Anna Minguella, va assistir a la jornada “Assistència sexual: un repte davant les persones amb diversitat funcional” a l’Auditori Museu Marítim de Barcelona.

La trobada, organitzada pel Grup de Treball de Psicologia i Discapacitat de la Secció de Psicologia de la Intervenció Social, va comptar amb la presència de la psicòloga i sexòloga Maria Clemente, l’activista Antonio Clemente i diversos representants de la Fundació Pere Mitjans.

Durant la jornada es busca aprofundir en una problemàtica molt real: la sexualitat en els casos de diversitat funcional. El punt de partida és el de reconèixer que la sexualidat és un dret fonamental i una necessitat bàsica que una persona amb diversitat funcional també té.

D’altra banda, María Clemente va explicar la tasca de Tandem Team on ella treballa. A Tandem Team proporcionen acompanyament íntim eròtic partint de la base de la sexualitat com a necessitat. En la mateixa línia va parlar Antonio Clemente, qui reflexionava sobre constructe social que hem format al voltant de la figura de la diversitat funcional. Des del seu punt de vista, cal trencar idees preconcebudes per treballar a favor dels drets de tothom.

Respondre