06 set

Noves vies d’investigació amb fàrmacs als Estats Units

Autor: Anna Riera Categories: General, Notícies
Noves vies d'investigació amb fàrmacs als Estats UnitsNuevas vías de investigación con fármacos en los Estados UnidosNew clinical trial with Fragile X Syndrome children in the United States

La doctora Elizabet M. Berry-Kravis ha explicat que el centre mèdic universitari Rush de Chicago ha obert el primer assaig clínic amb infants afectats per la Síndrome X Fràgil. L’estudi s’enfoca als nois i noies d’entre 3 i 6 anys en el que asseguren que serà una nova manera d’explorar noves cures i millores. 

La investigació busca usar el fàrmac Novartis AFQ056 en l’aprenentatge dels petits. Anteriorment, aquest havia fallat en adults, però s’esperen bons resultats a l’hora d’administrar-lo a pacients d’entre 3 i 6 anys. La clau: incidir sobre el llenguatge i l’aprenentatge per afavorir el desenvolupament des de la infància. 

Si l’assaig fos exitós, podrà servir de model per a nous tractaments de cara al futur, que tindran la possibilitat d’explorar una nova via d’implementació d’un tractament combinat. 

Respondre