27 mar

El llibre solidari fa entrega de la recaptació

Autor: Admin2 Categories: Notícies
El llibre solidari fa entrega de la recaptacióEl libro solidario hace entrega de la recaudaciónDelivery of the collection of the solidarity book

Foto: Jordi Cotrina

Messi ha estat la imatge popular que va acceptar el desafiament que li va plantejar el col·lectiu periodístic per impulsar la venda de la quarta edició d’un llibre solidari, en el que també participa ‘El Corte Inglés’ com a punt exclusiu de venda (la recaptació íntegra es destina a la fi solidari), Caixa del Penedès (entitat que publica el llibre) i una llarga dotzena d’entitats i empreses que han donat diners per a la causa.

Anteriorment, Samuel Eto’o, Iván de la Peña, Carles Puyol i l’extècnic barcelonista Frank Rijkaard van col·laborar desinteressadament al llibre, igual que els 39 periodistes que n’han participat novament en aquest projecte amb la redacció cada un d’una història vinculada al món de l’esport.

En l’acte social, celebrat a la seu de Caixa Penedès a Barcelona, han assistit, a més del jugador barcelonista, la secretària general de l’esport de la Generalitat, Anna Pruna, acompanyada de Josep Colomer, president de l’entitat bancària, Angel Montesinos, director general d’El Corte Inglés, i Mercè Bellavista, com a representant de l’associació de la Síndrome X Frágil.

Aquesta síndrome és un transtorno genètic que es deu a la mutació d’un gen i està lligat al cromosoma X. La seva causa és l’absència d’una proteïna de les cèl·lules i afecta principalment els barons i està considerat la primera causa de deficiència mental hereditària.

Aquesta associació rebrà l’ajuda de 82.022 €, igual que en anteriors anys el van rebre entitats humanitàries o solidàries com la Fundació Campaner de Mallorca, que lluita contra el noma (malaltia localitzada a l’Àfrica i que desfigura la cara de les criatures), el departament d’oncologia infantil de l’hospital del Vall d’Hebron i el Casal d’Infants del Raval a la Ciutat Comtal, que lluita, contra la marginació infantil en aquest districte.

Tots els assistents han celebrat amb Messi que gràcies a l’aportació de la seva imatge de forma altruista hagi ajudat a conèixer una mica més aquest trastorn genètic que, com molts d’altres, és invisible en la societat i que castiga moltes famílies, i que també hi hagi col·laborada per recaptar fons per a aquesta associació. Amb la redacció dels quatre llibres, s’han recaptat 276.422 € per a actes socials.

“Em va encantar la idea i és molt lindo ajudar. Ha sortit millor de l’esperat. És un gest molt bonic”, va dir el jugador a la seu bancària, on va arribar acompanyat del seu pare i d’un dels seus germans i que, igual que el dia de la presentació del llibre fa gairebé un any, Messi va tornar a mostrar el millor d’ell en relacions públiques.

El projecte del llibre solidari va néixer fa quatre anys impulsat per un reduït grup de periodistes (Xavier Torres, de TV3; Marcos López, d’El Periódico de Catalunya; i Sergi Mas, actualment a COM Ràdio), que van traslladar a altres col·legues el desafiament de promoure accions solidàries des del periodisme esportiu.

El pròxim objectiu de llibre solidari comptarà amb l’apadrinament del Xavi Hernández, centrecampista del FC Barcelona, i designat millor jugador de l’anterior Eurocopa. El llibre es presentarà en breu en societat i l’entitat a la qual es destinarà els fons serà la Fundació Alex, que treballa en projectes vinculats a la salut infantil i a la discapacitat.

Font: diari Sport

1 comentari on “ El llibre solidari fa entrega de la recaptació ”

  1. narcis %d %B 27UTC %Y a les %H:%M 05

    visca el messi!!!!!!

Respondre